PRESENTACIÓ


queralbs el poble i el seu entorn

Aquesta pàgina Web, ha set creada per un grup de gent del Poble, que ens estimem la Nostra terra. Amb aquestes pàgines volem donar a conèixer els valors, les persones i l’encant del nostre Poble i el seu entorn. Aquí trobareu enllaços on aconseguir tota la informació que tingueu que menester i us descobrirem paisatges, rutes i llocs on gaudir d’un bon àpat i on descansar després d’una jornada de bones caminades. Moltes vegades ens endinsarem a altres pobles de la Vall de Ribes, doncs parlar de Queralbs és també parlar de tota aquesta Vall i per descomptat de La Vall de Núria.

És probable que també us parlem de tota la comarca del Ripollès i fins i tot de les comarques que tenim més properes ( La Cerdanya, La Garrotxa, Osona, El  Capcir , El Vallespir. etcètera ).

És probable que puntualment us expliquem coses d’altres regions o països del món, sempre que hi hagi un llaç amb el nostre poble.

Els que vulguin col·laborar amb aquesta Web, els agrairem que contactin amb nosaltres a traves del email d’informació de la nostra pàgina.

Gràcies.

sant jaume de queralbs

EL ROMANIC (SANT JAUME DE QUERALBS-SEGLE XI)

El Romanic de Queralbs, conté dues esglésies, amb un gran valor historic i artistic. La mes coneguda es la de Sant Jaume de Queralbs, però la esglesia de Sant Cerni de Fustanya es la mes antiga i sense cap dubte una joia del romanic.

riu freser

ELS RIUS

El rius mes importants de aquesta vall son sense dubte el Freser i el Nuria que es troben tots dos al municipi de Queralbs per correr tots fins a Ribes de Freser, ademes de aquest dos rius Queralbs conte amb numerossos riuets, fonts, barrancs i salts d´aigua que fan de aquest entorn un bell paratje a on difrutar de la gran riquessa del aigua. Les centrals electriques a tot el llarg de la ruta de Ribes a Queralbs ho atestiguen.

torreneules queralbs - vall de núria

LES MUNTANYES (EL TORRENEULES)

No nomes el Puigmal, la montanya mes alta del Pirineu Oriental, si no un bon nombre de montanyes fregan el tres mil metres, fan de Queralbs el lloc de partida de Montanyes mitiques com el Balandrau, el Torreneules, Nou Fonts, Pic del Segre, Pic del Infern etc.etc.